روکش (یووی و سلفون):

پس از فرایند چاپ بسته به نوع سفارش و مراحلی که پس از چاپ برای آماده سازی یک سفارش باید انجام گیرد به واحدهای مختلفی مراجعه میشود. یکی از آنها واحد اجرای یووی یا سلفون کشی است. معمولا این دو دارای مراکز جدا از هم هستند. یعنی کارگاه یووی و سلفون کشی جدای از هم هستند. بسته به نوع سفارش تعیین میشود که پروژه شما به کدامیک نیاز دارد.

انواع مختلف روکش نیز از مواردیست که توسط کارفرما تعیین میشود. البته کیفیت مواد اولیه توسط واحد تعیین میشود. اما اینکه واحدی را انتخاب کنید که از مواد اولیه مناسب استفاده کنید حائز اهمیت است. چرا که موردی مثل مرکب یووی که از یک شرکت بینام که معمولا محصولات وارداتی چین هستند ممکن است چند ساعت بعد از چاپ یووی و پس از خشک شدند از روی کاغذ کنده شود که خوب مطمئنا نیازی نیز اتفاقات بعدی آن را گوشزد کنم.

تا و ترتیب:

واحدیست که کارهای مختلف رو با توجه به درخواست کارفرما تا زده و در صورتی که محصول چیزی مثل یک مجله یا کتاب باشد، فرمهای مختلف آن را پس از تا کردن، ترتیب میکنند و آماده صحافی میشود. تکنولوژی ماشینهای تازن و ترتیب در این بخش اهمیت بسیاری دارند. چرا که هر چقدر این کار دقیق تر و بدون فاصله و ضخامت تای اضافی انجام شود در کیفیت کار نهایی تاثیر بسیار چشمگیری میگذارد.

صحافی:

پس از سلفون کشی (معمولا جلد)، تاکنی و ترتیب کنی نوبت واحد صحافی است که جلد و صفحات را به هم بچسباند یا منگنه کند و تقریبا کار نهایی را آماده میکند. در این قسمت نیز جنس منگنه یا کیفیت چسب مورد استفاده اهمیت ویژه ای دارد. چرا که در صورت ضعف در اینها نیز کارنهایی جدای از شکل بد به احتمال زیاد به زودی برگ برگ شده و تار و پودش از هم میپاشد.

لترپرس و نیم تیغ:

لترپرس دستگاهی است که برشهای غیرصاف و خاص را بر روی کاغذ به وسیله قالب مخصوص انجام میدهد. قالب مخصوص هر کاری (مثل جعبه دارو) توسط طراح در مرحله اول طراحی و اجرا میشود. هر گونه ایراد بر روی قالب در این مرحله باعث میشود که جعبه یا محصول شما شکل و شمایل درستی نداشته و به احتمال زیاد به خوبی قابل ساخت نباشد. مثل در صورتیکه در قالب اولیه بخشی از کار که چسب میخورد کوتاه باشد در نهایت باعث میشود که جعبهها پس از ساخته شدن استحکام لازم را نداشته باشند و به زودی از هم باز شود.

لب چسبانی (جعبه سازی):

نظارت بر واحد لب چسبانی که وظیفه ساخت جعبههای قالب خورده را به عهده دارد را میتوان به نوعی پاشنه آشیل فرایند چاپ در نظر گرفت. فکرش را بکنید که تمام مراحل را با ترس و لرز به آخر رساندهاید و در نهایت کاری مثل یک جعبه چاپ شده و سلفون خورده و قالب خورده را برای نهایی سازی به لب چسبانی فرستادهاید. در آنجا متاسفانه واحد مربوطه از چسب نامناسبی استفاده کرده است ضمن اینکه اپراتور یا کارگر مجموعه کنارهها را با بی دقتی چسبانده است. خوب، کار تمام است. به فکر شروعی دوباره باشید.

بسته بندی و حمل و نقل:

این بخش را در کنار سایر بخشهای نیاورده ام. چرا که تمام مراحلی که برای چاپ در نظر میگیرید یک بسته بندی و حمل و نقل مختص به خود را دارد. یعنی برای تمام مراحل یکبار این بخش را در نظر بگیرید.

بسته بندی و حمل و نقل علاوه بر هزینه نسبتا زیاد، نگرانیهای بیشتری را در مورد سلامت محصول طی آن بر میانگیزد. مگر اینکه کل مراحل چاپ را به صورت پیمانکاری به یک مرکز چاپ سفارش دهید و این کار بسیار پیشنهاد میشود. چرا که خیلی دیده ام کارهایی که در همین مراحلی که به چشم نمی آید دچار آسیبهایی جبران ناپذیر شده اند و تنها به خاطر کمی هزینه پایین تر ضرر هنگفتی را متوجه صاحبان پروژه کرده است.

امیدوارم که این مقاله بتواند گامی هرچند کوچک در جهت آشنایی با مراحل چاپ و امور پس از آن برداشته باشند. در مقاله ای دیگر به بخشهایی که ممکن است باعث خرابی پروژههای چاپی شود اشاره خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین مطالب سایت

جهت مشاوره یا سفارش با ما تماس بگیرید ؟